Laatste gemiste kans Tweestroom MC 2, of toch niet

De weg van het volleybalveld naar de kleedkamer is niet lang. Wel lang genoeg om getreurd te zijn. Daarna is het tijd voor de glimlach. Een glimlach die er ook vandaag weer was, al had het nog mooier kunnen zijn.
De MC2 is al weken goed bezig. Na het verlies met 2-3 van Malden midden maart werd een week later weer een set van Trivos afgesnoept. Volamie was daarna, terwijl de wereld wit kleurde, weer een maatje te groot. Toch kon een week later weer een set gepakt worden. Ditmaal van VoCASA. De laatste wedstrijd van het seizoen. Daar moet het gaan gebeuren. Malden is de tegenstander.
De meiden van MC2 met vandaag Noa, Luna, Maud, Sofie, Iris, Lauren, Elin en Yanée waren er klaar voor en hadden de wil om het mogelijk te maken. Het was voor Malden gelijk duidelijk dat ze moesten oppassen. Tweestroom liep snel uit en liet het niet uit handen glippen. Er hoefde weinig gecoacht te worden. De punten werden gemaakt. Het laatste punt was alleen wat moeizaam. De stand had er anders uit kunnen zien dan 17-25. Geen vuiltje aan de lucht. Of toch?
De tweede set was wat moeizaam. Er werden mooie punten gemaakt en goede rally’s gespeeld. De aanmoedigingen waren weer duidelijk te horen na de herrie van vorige week in Nijmegen. De opslag liep alleen niet bij iedereen even lekker en de ballen kort aan het net waren lastig te verwerken. Malden liep langzaam uit totdat de tweede set met 25-18 voorbij was.
Nieuwe set, nieuwe kansen. Tweestroom pakte het gelijk goed aan. Er werd een voorsprong opgebouwd, maar ook tegenpunten geïncasseerd. De frustratie van het tegenpunt werd omgezet in positieve energie. Tweestroom kwam opnieuw op voorsprong in sets na een 19-25. Erop en erover zou je denken.
De vierde set was echter er eentje om snel te vergeten. Malden liep hard uit, de kopjes gingen wat hangen en het werd snel duidelijk dat het in de vijfde set moest gaan gebeuren. De mindset moest goed gezet gaan worden. Hoewel de set met 25-10 verloren ging werd het spel aan het einde van de set wel weer beter. De ballen werden weer gepakt. Het zou spannend gaan worden.
Het eerste punt was voor Tweestoom. De eerste slag is een daalder waard. Het ging alleen gelijk op waarbij Malden net steeds een puntje of wat voor stond. Er werd van speelhelft gewisseld bij 8-5 en Malden mag vrij snel gaan aftellen. Een schrikmomentje voor de oranjespeelsters. Malden liep uit. Toch mocht ook Tweestroom vrij snel aftellen. Er mocht alleen nog weinig fout gaan. Malden kwam in de buurt van matchpoint terwijl Tweestroom op 9, 10, 11, 12, 13 stond. Een mooie comeback. Op naar de gelijke stand totdat de scheidsrechter een netfoutje, het net werd inderdaad zeer licht getoucheerd, affloot. Een jammer einde van de wedstrijd die door beide teams gewonnen had kunnen worden. De teleurstelling was dan ook daar. Dat mag. Hopelijk blijft het gevoel van trots echter hangen want hoewel verloren stond er weer een team met een enorme uitstraling. Een visitekaartje voor de club.
De weg naar de kleedkamer voelde misschien wat lang met de teleurstelling op zak. De deur was nog niet dicht of er werd weer een lachsalvo afgevuurd. Tweeeeeestroom!