De uitslag zegt lang niet alles

Pegasus MC 2 – Tweestroom MC2 (4-0)

Acht verschillende meiden. Van ingetogen tot uitbundig. De één wat ouder, de ander wat jonger, een beetje volleybalervaring of al wat verder in de ontwikkeling, maar tezamen een team. Op de maandagavond wordt niet alleen de techniek en tactiek geoefend maar ook de yell. Een belangrijk onderdeel van het volleybal, voor en tijdens de wedstrijd. De MC2 beheerst dit onderdeel zeer goed. De yell is niet alleen goed maar gaat ook hard. Zijn de eigen trainers misschien niet altijd meer onder de indruk, de tegenstander zeker wel. Wanneer hier punten voor gegeven zouden worden had de wedstrijd niet meer gespeeld hoeven worden.

De punten worden echter verdeeld tijdens de wedstrijd. De tegenstander had alleen meer power en had een vliegende start. Niet gek voor een club die vernoemd is naar het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Al snel was duidelijk waarom Pegasus bovenaan stond. Op zo’n moment is het belangrijk te kijken wat er wél te halen valt. De eerste time-out volgde dan ook snel. Even de druk eraf en daarna de yell weer laten galmen in de hal. Het levert een puntje op. Niet genoeg om de eerste set binnen te halen (25-7).

Minder onder de indruk van Pegasus werd gestart aan de tweede set. Tweestroom volgt een beetje, maar voor elk punt dat ze scoren scoort de tegenstander twee maal. Toch worden de dubbele cijfers gehaald. Het plezier is aanwezig en de elf punten worden gevierd. Op naar set drie voor verbetering. Hoewel er goed opgeslagen werd, de bal met enige regelmaat in drieën over het net ging, was Tweestroom niet in staat de punten te maken. De bal viel te vaak tussen de spelers in, stuiterde via het net op de grond of de passing was net te onnauwkeurig. Helaas kwamen de meiden niet verder dan acht punten. Gelukkig bewaarde ze het beste voor het laatst.

De yell ging harder dan ooit. De koppies stonden omhoog en het eerste punt was voor Tweestroom. Het werd gelijk, maar Tweetroom pakte weer de voorsprong. Een punt voor Pegasus, maar twee punten voor Tweestroom. Het ging gelijk op en bij 8-7 voor Tweestroom volgde een time-out. De meiden keken de coach raar aan. En terecht. De time-out was voor het eerst aangevraagd door de tegenstander. Zouden ze bang geworden zijn…? Waarschijnlijk wel. Onder aanvoering van Noa kwam er geloof in het spel. Tezamen met Luna, Evy, Elin, Sofie, Yanée, Iris en Maud gingen de meiden duidelijk voor de winst en ze straalde vertrouwen uit. Pegasus die tot dan toe een makkelijke middag had was duidelijk onder de indruk. Weer de yell en weer een punt. De blik stond op “wij-pakken-jullie!”. De aanwijzingen hadden Pegasus goed gedaan want ze kwamen langzaam terug. Tijd voor een time-out voor Tweestroom. De kleine achterstand (12-10) moest goed gemaakt worden. De overwinningsblik was er nog wel maar het vertrouwen was wat minder. Er volgden een paar goede services van Pegasus. De flow van Tweestroom was weggestroomd. Tweestroom kon nog een paar punten maken maar het was niet voldoende voor de setwinst (25-13).

Toch gingen ze misschien wel als morele winnaar van het veld. Het gevoel van winnen was aanwezig geweest, ook het vertrouwen. Als team en als individu een goede instelling. Kortom, iets waar met trots op teruggekeken mag worden.

Nu eerst weer trainen om een stapje te kunnen zetten. In een lastige competitie gaat het niet altijd om de punten. Wanneer je het leuk hebt, inzet toont, plezier maakt, werkt aan het beter worden en vertrouwen in jezelf en je teamgenoten hebt dan is dat op zich al een geweldig resultaat. De punten volgen wel een keer.

Deel dit artikel!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via Whatsapp
Deel via Email